از صفر تا صد روش های نوین بازاریابی
خیلی از مدیران و صاحبین کسب و کار وقتی اسم بازاریابی و مارکتینگ را می شنوند به فکر تبیلغات بیلبوردی و معرفی محصولات با افراد معروف و هزینه های بالای آن می افتند و همه این مسائل باعث می شود که به تبلیغات و بازاریابی در کسب و کارشان اهمیتی ندهند.اگر مدیرانی با این دیدگاه هستید و تمایل دارید که روش های نوین و هدفمند بازاریابی را بیاموزید تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
زمانی می توان به اهمیت مارکتینگ پی برد که برندهای مطرح دنیا مانند تویوتا و بنز دارای سیستم بازاریابی و فروش بسیار قدرتمندی هستند و برای بازاریابی خود هزینه های بسیار بالایی را متحمل می شوند.
پدر بازاریابی مدرن ، فیلیپ کاتلر می گوید : در زمان کسادی و رکود بازار دو دوسته از کسب و کارها ورشکسته می شوند : آن هایی که سیستم بازاریابی و مارکتینگ هدفمند و درستی ندارند و آنهایی که به برندسازی شخصی خود توجهی نکرده اند.
یکی از مهمترین بایدهای کسب و کار موفق بازاریابی است . در بازاریابی حرفه ای ، دیدگاه مشتری به شما دیدگاه رشد و پیشرفت است و بدون داشتن مارکتینگ و بازاریابی موفق قطعا کسب و کار شما دچار مرگ تدریجی خواهد شد.در ادامه سعی داریم شما را با صفر تا صد بازاریابی آشنا کنیم. قطعا در ذهن خود بعنوان مدیر و صاحب کسب و کار سوالاتی بوجود آمده است که در ادامه به جواب سوال خود خواهد رسید.
بازاریابی چیست ؟
در تعریف بازاریابی می توان گفت به تمام فعالیت هایی گفته می شود. که یک کسب و کار برای معرفی محصولاتش ، افزایش فروش و انواع خدمات به مشتریانش انجام می دهد.در اصل بازاریابی در مورد خود محصول ، قیمت ، مکان و خدمات آن صحبت می کند.بازاریابی خوب به شناسائی مشتریان ایده آل در حیطه محصولات خود و توجه مشتریان به محصول یا خدمات تمرکز می کند.
مارکتینگ نیز بعنوان استراتژی اختصاصی که هر فرد برای برقراری ارتباط با مشتری و آگاه کردن او از محصولات و ویژگیهای آن تعریف می شود.در اصل مارکتینگ خوب به دنبال جذب مشتریان خوب و وفادار و خدمت در بازار هدف است.در این راستا افراد باید از روشهای خلاقانه و بررسی رقبای موفق برای حضور در بازار استفاده نماید.
دیدگاه کاتلر پدر بازاریابی در زمینه بازاریابی
کسب منفعت از طریق ایجاد یک ارزش ناشی از پاسخ به یک نیاز را بازاریابی می گویند. این ایجاد ارزش از طریق مطالعه، پیدا کردن نیاز و راه حل پاسخ به آن و ایجاد آن پاسخ بدست می آید.مسئله مهم این است که در اینجا یک نیاز مطرح است و این نیاز باید پاسخ داده شود که به نوعی ارزش قلمداد می شود. شما با ایجاد ارزش کسب سود و منفعت می کنید و این یعنی بازاریابی به معنای هدفمند و درست.
سه عنصر اصلی در بازاریابی کاتلر
– دو یا چند نفر به طور ذاتی به مبادله محصول علاقه مند هستند.
– در این مبادله طرفین چیزهایی دارند که برای افراد دیگر ارزشمند است و تمایل به داشتن آن هستند.
– طرفین راههای برقراری ارتباط و تبادل را می دانند.
برداشت های اشتباه از روش های بازاریابی
بازاریابی به فعالیت هایی گفته می شود که یک سازمان و کسب و کار برای شناخت محصول خود ، فروش محصول و خدمات انجام می دهد.بازایابی انواع مختلفی دارد که شامل شناسائی ، تبلیغات و ارائه محصولات خود به مشتریان خاص یا سایر افراد است.افرادی که به طور تخصصی در بخش مارکتینگ و بازاریابی یک شرکت کار می کنند ، از روش های متنوع تبلیغات برای جلب توجه مخاطبان استفاده می کنند.
متاسفانه بدلیل نبود دانش کافی مدیران از مارکتینگ ، برداشت های اشتباهی دارند که باعث می شود از روشهای بدون نتیجه وارد کار تبلیغات و بازاریابی محصولات خود می شوند و یا از ترس ضرر در این مقوله وارد نمی شوند.در این قسمت برداشت های اشتباه از بازاریابی برای افزایش آگاهی شما گذاشته می شود :
- تبلیغات و بازاریابی یعنی افراد را سرگرم کنیم و فریب دهیم.
- بازاریابی یعنی استفاده از تبلیغات خسته کننده و قدیمی .
- برای تسریع در فروش محصولات افراد از بازاریابی و تبلیغ استفاده می کنند.مثلا وجود تخفیفات خیره کننده برای زمان مشخص.
- مارکتینگ یعنی پیامک ها و ایمیل های تکراری برای ترغیب فرد .
- بازاریابی مناسب افراد و برندهای معروف است مانند تبلیغات برندهای معروف با سلبیریتی ها.
- بازاریابی یعنی ادعاهای دروغین در مورد محصول با هدف فروش بیشتر.
- شناخت مشتری در کسب و کار من نیازی به تبلیغات ندارد و خودشان به دنبال محصول من می آیند.
- تبلیغات تنها برای سازمان ها و کسب و کارهای شناخته شده است و کسب و کار نوپا نیازی به بازاریابی ندارد.
- بازاریابی متحمل هزینه های هنگفت است .
- بازاریابی و مارکتینگ یعنی فعالیت در صفحات مجازی که نیاز به صرف وقت زیادی است و کاربران شناخته شده نیستند.
- بازاریابی و تبلیغات باید سریعا بازخورد داشته باشد.
- تبلیغات و بازاریابی مختص مشتریان شناخته شده و وفادار نیست.
- به خاطر اعتماد به کیفیت محصولم نیازی به تبلیغات نیست.
مزایای بازاریابی هدفمند
تبلیغات و مارکتینگ زمانی تاثیر خود را نشان می دهد که فرد برند خود را ایجاد می کند و محصول خود را به صورت نیچ مارکتینگ برای افزایش فروش ارائه می دهد.بازاریابی و تبلیغات نه تنها باعث افزایش شناخت و آگاهی افراد از برند و محصولات شما می شود ، بلکه افزایش فروش و در نهایت افزایش رشد کسب و کارتان به دنبال خواهد داشت.از دیگر مزایای تبلیغات و مارکتینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- اطلاع رسانی به مشتری : شما با تبلیغات درست افراد را از وجود محصول خود آگاه می کنید و به آنها نوید می دهید که با محصول شما بسیاری از مشکلات آنها رفع خواهد شد.قطعا تبلیغات اگر وجود نداشت مشتری الان شما چطور از وجود محصولات شما آگاه می شود ؟
- شناخت مشتری : در ابتدای کسب و کار شما قطعا باید با تبلیغات و بازاریابی از نیاز مشتری خود آگاه شوید و به بازار ارائه دهید که باعث جلب نظر مشتری نیز می شود.البته در این شناخت منطقه جغرافیایی و رفتار مخاطب می تواند کمک کند.
- افزایش فروش : شما با استفاده از روش های متنوع بازاریابی توجه افراد را به خود جلب کرده و در او ایجاد خواست می کنید و در نهایت به فروش ختم می شود.
- ایجاد رقابت سالم :با بازاریابی و تبلیغات در اصل شما به افراد اعلام می کنید که چه محصولی دارید و چه خدماتی را ارائه می دهید . این کار بازار رقابتی را ایجاد می کند.
- برندینگ : با انجام تبلیغات و بازاریابی موثر شما شهرت جهانی پیدا می کنید و با استانداردهای خاص ، موجب برندسازی ، افزایش فروش و گسترش کسب و کارتان می شود.
مراحل تنظیم بازاریابی هدفمند
* تعیین اهداف بازاریابی
* انجام تحقیقات بازار
* انجام ممیزی بازاریابی
* شناسائی مخاطبین هدف
* تجزیه و تحلیل
* تعیین بودجه
*توسعه استراتژی های بازارهای خاص
* توسعه برنامه پیاده سازی استراتژی ها
*ایجاد فرایند ارزیابی
انواع روش های بازاریابی
مارکتینگ و بازاریابی را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد : ۱- بازاریابی سنتی ۲-بازاریابی اینترنتی
- بازاریابی سنتی : در این نوع بازاریابی تبلیغات به صورت آفلاین در دسترس مخاطبان قرار می گیرد مانند چاپ ، بازاریابی تلفنی و پخش رایگان و تبلیغ دهان به دهان.
- بازاریابی اینترنتی : این نوع بازاریابی مبتنی بر فضای وب است که در آن افراد معرفی محصولات ، برندسازی و فروش محصولات را بصورت آنلاین انجام می دهند.از آنجا که افراد روزانه ساعات زیادی را در فضای مجازی هستند ، این محیط می تواند برای فعالیت های کسب و کاری آنلاین بسیار مناسب است.با وجود این تبلیغات و بازاریابی دیجیتالی کار ساده ای نیست و در این مسیر قطعا چالش ها و مشکلاتی با افراد همراه است.
در تقسیم بندی دیگر به دو نوع بازاریابی بالا ، دو نوع دیگر اضافه می شود :
- بازاریابی برونگرا : این نوع بازاریابی نسبت به انواع دیگر سنتی تر است و مخاطب خود را از طریق تبلیغات چاپی ، تلویزیونی و تماس پیدا می کند. طیف گسترده ای در این نوع بازاریابی وجود دارد که باعث می شود مشتری هدف بیشتری جذب شود.
- بازاریابی درون گرا : در این نوع بازاریابی افراد مستقیما سراغ مشتری هدف نمی روند بلکه با ایجاد فضای مجازی ، مشتری را ترغیب به جستجو و یافتن محصولات خود می کند و پیامهای جذاب ارسال می کند و او را با خدمات خود آشنا می سازد.
جمع بندی و نتیجه گیری
اگر تا اینجای مقاله با ما همراه بودید قطعا دیدگاه روشنی نسبت به بازاریابی و تبلیغات و همیت آن پیدا کرده اید.این را در نظر داشته باشید که صحبت در مورد بازاریابی ، تبلیغات و مارکتینگ لیست بلندی دارد که نمی توانید برای آن انتهایی در نظر بگیرید اما مطالب این مقاله قطعا می تواند ذهنیت شما را برای تبلیغات و بازاریابی مناسب در کسب و کارتان روشن سازد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.