۸ مورد از مراحل تصمیم گیری
آیا شده در زمینهای از زندگی خود احساس کنید گیر کردهاید؟ یا از انجام اقدامات مناسب برای پیشبرد شغل، روابط، سلامتی و ثروت خود میترسید؟ آیا میخواهید انتخابهایی موفق داشته باشید که به طور مداوم شما را در مسیر رویاهایتان حرکت دهند؟ اگر به هر یک از این سوالها پاسخ مثبت دادهاید، ممکن است زمان ارزیابی مراحل تصمیمگیری شما فرا رسیده باشد. درک چگونگی روند کار برای دور زدن موانع اصلی در مسیر موفقیت شما ضروری است. در ان مقاله ۸ مورد از مراحل تصمیم گیری صحیح را یاد خواهید گرفت
رعایت مراحل تصمیم گیری در همه جنبه های زندگی
سختترین انتخابهایی که در زندگی بزرگسالی با آن روبرو شدهاید را به خاطر بیاورید: انتخاب یک برنامه مراقبت از سلامتی، برنامهریزی عروسی، ترک شغل، راهاندازی کسب و کار شخصی، تعیین میزان پسانداز برای بازنشستگی.
تصمیمگیری نقش عمدهای در روند وقایع زندگی ما دارد. اما مردم معمولاً توجه زیادی به تأثیرات عمیق تصمیمگیری ندارند. اکثر ما در زندگی غافل از این هستیم که به چه فکر میکنیم و چه اقداماتی انجام میدهیم.
با این حال، تصمیمات روزانهای که میگیریم، واقعیت شخصی ما را ایجاد میکنند. بیشتر ما برنامهریزی شدهایم که بر اساس ترس، عزت نفس پایین و کمبود اراده تصمیم بگیریم. بنابراین به جای حرکت جسورانه، در نهایت در منطقه راحتی خود گیر میکنیم.
دستیابی به هدف با توسل به مراحل تصمیم گیری
خوشبختانه، از نظر علمی ثابت شده است که میتوان مغز خود را برای سطح بالاتری از هوشیاری دوباره برنامهریزی کرد. بنابراین، اگر از نحوه پیشرفت امور در زندگی خود ناراضی هستید، تلاش مشترکی برای خارج شدن از منطقه راحتی و تصمیمگیری بهتر، رمز اصلی تبدیل شدن به شخصی است که میخواهید و ایجاد زندگی دلخواهتان در آینده.
هنگامی که تلاش میکنید سلامت، ثروت و سبک زندگی خود را به روشی مثبت کنترل کنید، چهار فرآیند عصبی را فعال میکنید که مارک والدمن به عنوان “۴ ستون ثروت” به آنها اشاره میکند:
- انگیزه: وقتی از آنچه انگیزه شماست آگاهی پیدا کنید، میتوانید آگاهانه فعالیتهایی را انتخاب کنید که بزرگترین موفقیت را به همراه داشته باشد.
- تصمیمگیری: وقتی انگیزه شما برای به دست آوردن یا انجام کاری ایجاد شود، مغز شما مدارهای موجود در لوبهای پیشانی را برای شروع تصمیمگیری فعال میکند. این روند میتواند با استرس، نگرانی و تردید مختل شود. اما میتوانید ذهن خود را برای حفظ تمرکز، اعتماد به نفس و خوشبینی آموزش دهید.
- خلاقیت: با استفاده از قدرت تخیل خلاقیت خود، مشکلات را با سرعت بیشتری حل کرده و بهرهوری خود را افزایش دهید.
- آگاهی: روند خودآگاهی ذهنی میتواند باعث افزایش آگاهی از خود، آگاهی اجتماعی و آگاهی معنوی شود و به زندگی شما معنا و هدف بیشتری ببخشد. همچنین مدار مغز خود را برای همدلی، دلسوزی و اخلاق تحریک میکنید.
هر چهار ستون فوق برای دستیابی به هدف و موفقیت ضروری هستند و اگر از هر یک از آنها غافل شوید، احتمالاً توانایی ایجاد ثروت داخلی و خارجی را محدود خواهید کرد.
۸ مرحله تصمیم گیری که باید بدانید
بیایید همچنان بر روی ستون دوم از چهار رکن مراحل تصمیم گیری تمرکز کنیم: تصمیمگیری. در اینجا مراحل تصمیمگیری برای کمک به شما در گرفتن تصمیمات بهتر آورده شده است:
۱.از هر دو طرف مغز خود استفاده کنید
هنگام تصمیمگیری بزرگ، از هر دو طرف مغز خود استفاده کنید (به جای فقط سمت چپ منطقی). یافتن تعادل بین عاطفه و خرد بسیار مهم است. هر دو فرآیند تصمیمگیری و ایدهپردازی شما در قشر جلوی مغز سمت چپ شما شروع میشود و اگر احساس کافی در پشت این فرآیندها وجود نداشته باشد، بخشی از مغز شما فعال نمیشود و اگر این بخش فعال نباشد، دوپامین (انتقالدهنده عصبی احساس خوبی که پاداش را تشخیص میدهد) در بدن شما ترشح نمیشود و شما احتمالاً بدون انگیزه در منطقه راحتی خود باقی خواهید ماند. تصمیماتی که از منطقه راحتی گرفته میشوند در دراز مدت به ندرت به نفع شما هستند.
۲.آینده موفق خود را تجسم کنید
اگر میخواهید بدانید که چگونه تصمیمهای موفقیتآمیزی بگیرید، لحظهای وقت بگذارید و به این فکر کنید که موفقیت برای شما چیست. موفقیت شخصی را چگونه تعریف میکنید؟ پاسخ خود را در یک ژورنال یا روی یک کاغذ بنویسید. سپس، خود ایدهآل و آینده خود را تجسم کنید. چشمان خود را ببندید و اجازه دهید ذهن شما به یک رویای خیالی پرسه بزند. چه چیزی را میبینید و احساس میکنید؟ اگر دوست دارید یادداشت کنید.
۳.قدرت پشت هر تصمیمی را که میگیرید تشخیص دهید
قبل از تصمیمگیری، باید تأثیرات انتخاب خود را درک کنید. هر تصمیمی که بگیرید باعث میشود زنجیرهای از اتفاقات رخ دهد. به عنوان مثال، اگر شرکتی که دوست دارید در آن کار کنید، قبل از استخدام نیاز به ارائه سخنرانی برای سهامداران اصلی دارد و شما تصمیم بگیرید که این کار را ادامه ندهید زیرا از سخنرانی در جمع ترس دارید، این تصمیم ممکن است منجر به از دست دادن فرصتی برای داشتن یک شرکت چند میلیون دلاری در آینده شود.
۴.غریزه خود را دنبال کنید
وقتی میبینید بین چندین گزینه متزلزل هستید، شهود شما یکی از قدرتمندترین ابزارهای تصمیمگیری شماست. برای تقویت احساس غریزه، لحظهای متوقف شوید و به جوانب مثبت و منفی فکر نکنید؛ به سادگی در یک مکان ساکت بنشینید و توجه کنید که چه احساساتی ظاهر میشود.
۵.از افراد دیگر نپرسید که چه کاری باید انجام دهید
لازم نیست از مردم نظر بپرسید. با پرسیدن نظر دیگران گرفتار میشوید و گذر از مراحل تصمیمگیری را دشوارتر میکنید. اگر از ۴ نفر سوال کنید که فکر میکنند باید چه کاری انجام دهید، به احتمال زیاد ۴ پیشنهاد مختلف خواهید گرفت و بازخورد احتمالاً منجر به سردرگمی شما خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید با افرادی که مستقیماً تحت تأثیر تصمیم شما قرار میگیرند مشورت کنید و سپس با اطمینان به همه بگویید که تصمیم شما چیست.
۶.سوالات درست از خود بپرسید
وقتی دانستید که نسبت به این تصمیم چه احساسی دارید، وقت آن است که از مغز خود سوالات صحیحی بپرسید: من در این زندگی چه میخواهم؟ آیا نتیجه تصمیم مرا به آنچه واقعاً میخواهم نزدیک میکند؟ یا سود بیشتر از هزینه است؟ یا سطح ریسک ارزش پاداش را دارد؟ چقدر به این تغییر متعهد هستم؟
۷.زندگی خود را با ارزشهای اصلی خود همسو کنید
تصمیماتی که بر اساس ارزشهای اصلی خود اتخاذ میکنید، همسویی انگیزشی ایجاد میکند. بنابراین تصمیمات خود را بر اساس اینکه آیا با بالاترین ارزشها، علاقهها و اولویتهای شما همسو هستند یا نه، به درستی انتخاب کنید.
۸.هر کاری که تصمیم دارید انجام دهید، ذوق داشته باشید
وقتی صحبت از اقدام در زندگی شما میشود، باید یک ستون فقرات قوی داشته باشید. بنابراین قبل از شروع کار شخصی خود، اطمینان حاصل کنید که استقامت کافی علیه شکست را دارید. استحکام عبارت است از اشتیاق و پشتکار برای رسیدن به اهداف بسیار بلند مدت. استحکام همان استقامت است. شما باید به آینده، روز به روز، نه فقط برای هفته، نه فقط برای ماه بلکه برای سالها پایبند باشید و واقعاً سخت تلاش کنید تا این آینده را به واقعیت تبدیل کنید. استحکام مانند یک ماراتن زندگی میکند و نه یک دوی سرعت.
کلام آخر و جمع بندی
در نهایت، تصمیمگیری صحیح و موثر میتواند به طور چشمگیری زندگی شما را تغییر دهد و شما را به اهداف و آرزوهایتان نزدیکتر کند. با استفاده از هر دو طرف مغز، تجسم آینده موفق، شناخت قدرت پشت هر تصمیم، پیروی از غریزه، عدم وابستگی به نظرات دیگران، پرسیدن سوالات درست از خود، همسو کردن زندگی با ارزشهای اصلی و برخورداری از ذوق و استحکام در مسیر، میتوانید تصمیمات بهتری بگیرید و به سمت موفقیت حرکت کنید.
تصمیمات شما واقعیت زندگیتان را شکل میدهند، بنابراین با دقت و هوشیاری آنها را انتخاب کنید. با تمرین و تعهد به این مراحل، میتوانید زندگی دلخواهتان را بسازید و از منطقه راحتی خود خارج شوید. به یاد داشته باشید که هر تصمیمی، فرصتی برای رشد و پیشرفت است. با اعتماد به نفس و انگیزه، مسیر موفقیت خود را هموار کنید.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید